Terug naar overzicht

21.07.2011 | Evaluatiecommissie positief over functioneren van de COGEM

In april heeft een onafhankelijke commissie van internationale experts de vierjaarlijkse evaluatie van de COGEM uitgevoerd. Het doel was om het functioneren van de COGEM vanuit een Europees perspectief te bekijken. Het oordeel van de commissie was positief. Daarnaast geeft ze een aantal aanbevelingen om de positie en output van de COGEM verder te versterken.

Het evaluatierapport is onlangs in een brief aan staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu aangeboden. In de brief geeft de COGEM een reactie op de conclusies en aanbevelingen van de evaluatiecommissie. De staatssecretaris zal waarschijnlijk na de zomer reageren op de uitkomsten van de evaluatie.

De evaluatiecommissie bestond uit professor Rudy Rabbinge van Wageningen UR, mevrouw Dr. Christine Noiville van de Franse Hoge Raad voor de Biotechnologie en professor Dirk Reheul, voorzitter van de Belgische Adviesraad voor de Bioveiligheid. Mede aan de hand van een door het secretariaat opgesteld statusrapport en interviews met beleidsmakers, partners en stakeholders heeft de evaluatiecommissie haar oordeel gevormd.

Bastiaan Zoeteman, voorzitter van de COGEM, geeft zijn visie op de evaluatie in zijn column 'Van De Voorzitter': ‘En toen evalueerde de Commissie Rabbinge de COGEM…’. In het stuk komen de uitkomsten van de evaluatie en de reactie van de COGEM uitgebreid aan bod. Lees de column...

Klik hier om de publicaties te downloaden en om meer te lezen over de vorige evaluaties van de COGEM.